Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2007 14:24 - Една нова стара тема
Автор: fro Категория: Други   
Прочетен: 2529 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 12.01.2008 21:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    Какво му стана на тоя народ се чудя. Всеки ден дават по телевизията репортажи за поредната катастрофа, следствие от безумно шофиране или пиян шофьор (то второто рядко минава без първото), статистиките са от стряскащи към плашещи.
    Засилиха контрола по пътищата, вдигнаха глобите, но случаите на идиотско каране не намаляват. Та се чудя вече въпрос на чест ли е да си най- неебателния на пътя, да демонстрираш, че теб правила и закони не те ловят, че си и е*** майката на цялата система. Това някакъв изроден вид протест ли е? Особено изразяване на собственото неначесано, недоклатено, недоразвито Аз?
    Да изпревариш на пътя, защото в живота далеч не си такъв състезател и шампион, и винаги си на опашката. Та тука поне да отсвириш и тоя светофар. Айде и на тоя селялнин няма му дишаш ауспуха. Е*** си ги всичките.
    Всеки комплексар и тъпанар с кола е потенциален убиец. Пътят е мястото, където може да отпуши подтиснатото си, нещастно его и да напомпа самочувствие, отчитайки самодоволно в огледалото за задно виждане броя на задминатите коли. Леле, ако има и мацка до него. Става вече въпрос на живот и смърт да докаже тарикатлък и ловкост при маневрите. Както шофираш, така и е**ш. Питайте Космополитън!
    В някои градове вече предприемат нестандартна тактика за борба с високите скорости и неразумного шофиране. Смачкани и помляни автомобили се поставят на централно място, и вски минувач под нос може да изругае градоначалника за стряскащата гледка, на която е подложен 2 пъти на ден по пътя за работа примерно. Нелоша идея принципно, ама няколко минутки след като си видял намачкание ламарини, вече си се окопитил, 15 минути след това си забравил. Ако това помага наистина, то нека гробищата са на центъра на всеки град.
    Отделен е въпроса колко са занижени критериите за получаване на шофьорска правоспособност, колко лесно и евтино се купува изпита и как от ДАИ са толкова корумпирани, че аха да публикуват в Държавен вестник официално тарифите си. Часовете за кормуване са смешно малко, листовките се учат един ден преди изпита и готовоз. Всяко напудрено пуфи, което с мъка различава ляво от дясно, може да джитка между моловете и по модните заведения с новото си бу. Полу-успокоителното е, че в градовете при голям процент ПТП-а, има само изхабени нерви и огънати ламарини, рядко жертви.
    Та в този ред на мисли, кое наистина ще стресне шофьорите, и ще ги накара да бъдат по- предпазливи на пътя? Коя е тази санкция, мярка, принуда, която ефективно ще противодейства на безумията при шофирането? Или нашият балкански синдром е непоправим и тоя дребнав бакалски манталитет да цакаш на дребно и да се кефиш на което, ще продъли да си е фактор във всичките ни проявления!? Май не ща да знам отговора.


Тагове:   нова,


Гласувай:
0



1. nakom - глупости приказваш
17.12.2007 14:40
ето Бойко сложи дори и нови на табла на които пише - "спазвай дистанция" от време на време.И няма да приказваш така за полицията защото ще и спадне рейтинга и проститутките от Лъвов мост няма да си плащат таксата.
цитирай
2. mismatched - ~
21.12.2007 10:08
общата липса на култура се проявява и като липса на култура на движение по пътищата. възпитай населението правилно и получаваш подредена държава. остави го да расте в условия на "демокрация", а всъщност безконтролна анархия, и ще пожънеш днешните резултати. просто държавата ни е един зле-възпитан тийнейджър. каковците и батките от ЕС ще ни (надявам се) вкарат в едни бързи релси. или това, или ще ни гледат сеира и ще ни се смеят, а после ще повикат ченгетата. аз затова не обичам тълпите. карат ме да агонизирам заедно с тях.. като част от тях..
цитирай
3. fro - .
21.12.2007 14:38
Много съм съгласна, mismatched! Само че не вярвам ЕС да ни вкарва истински в релси, просто защото ние никога не сме били предвиждани да имаме техния стандарт на живот, да бъдем тяхно "лице". Задния двор на Европа сме си (колкото и да ме дразни тази метафора май е най- точна). А там за малката кочинка и леките неуредици никой няма да придиря.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: fro
Категория: Лични дневници
Прочетен: 69352
Постинги: 8
Коментари: 57
Гласове: 1243
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930